Ontwerp brochure
Ontwerp brochure

Ontwerp sponsorboek Stichting Eschmolen Delden

De Stichting Eschmolen Delden, opgericht in 2010, stelt zich ten doel de in 1959 afgebrande Eschmolen te herbouwen, te beheren en in stand te houden en daarmee een impuls te geven aan de verfraaiing van het landschap op de overgang van Delden naar het landgoed Twickel. Steunt u het initiatief om de Eschmolen te herbouwen? Word dan Vriend. Kijk voor meer informatie op www.eschmolendelden.nl

De Eschmolen in Delden was een windkorenmolen die in 1734 werd gebouwd in opdracht van Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, Heer van Twickel.

Het was een zogenaamde grondzeiler, een achtkantige bovenkruier. De molen was tot 1914 in gebruik. Tijdens een zware storm in 1934 waaiden de wieken van de molen.
Het vervallen restant van de molen brandde in 1959 af.

Om dit initiatief waar te kunnen maken zijn er veel vrijwilligers achter de schermen druk bezig om alle financiën rond te krijgen. Zij voeren gesprekken met de Gemeente, de Provincie Overijssel en zijn druk op zoek naar sponsoren. Hiervoor heeft MBleem een sponsorboek ontworpen, waarin het hele proces van het herbouwen van de molen en de daarbij behorende kosten wordt omschreven.

Client

Stichting Eschmolen Delden

De Stichting Eschmolen Delden, opgericht in 2010, stelt zich ten doel de in 1959 afgebrande Eschmolen te herbouwen, te beheren en in stand te houden en daarmee een impuls te geven aan de verfraaiing van het landschap op de overgang van Delden naar het landgoed Twickel.

Categories